Snelle sinaasappelrepen

online training (2)Eigenlijk zijn deze repen iets te zoet om als ontbijt te eten, maar als je een keer echt haast hebt dan kun je deze op de hand meenemen. Deze repen zitten namelijk ook vol met met gezonde vetten en eiwitten.

Ook zijn ze ideaal om mee te nemen in het vliegtuig of tijdens de lange autorit op weg naar je heerlijke zonnige vakantiebestemming!

 

Snelle sinaasappelrepen

voorbereiding: 15 minuten
bereiden: 20 minuten
aantal: 20 repen

ingrediënten

  • 40 gram amandelpasta
  • 20 gram tahin
  • 60 ml kokosolie
  • 50 ml ahornsiroop
  • 1 biologische sinaasappel, de schil geraspt
  • 1/2 theelepel vanillepoeder
  • 200 gram hele rauwe amandelen
  • 6 zachte dadels
  • 75 gram geraspte kokos
  1. Verwarm de oven voor op 180°C
  2. Hak in een keukenmachine de amandelen klein samen met de dadels, sinaasappelschil en kokos. Laat de machine niet te lang draaien want dan krijg je notenboter. Het amandelmengsel moet op broodkruim lijken. doe dit in een ruime kom.
  3. Vermeng in een pannetje de kokosolie met de ahornsiroop, amandelboter, tahin en vanillepoeder, tot alles warm en vloeibaar is.
  4. Giet dit mengsel over de gehakte amandel en meng alles goed door.
  5. Neem een vierkante bakvorm en bekleed deze met bakpapier. Plaats het mengsel voor de repen in de bakvorm en druk stevig aan. Bak dit dan 20 minuten in de voorverwarmde oven. Laat het vervolgens afkoelen en snijd het in repen of blokjes.
  6. Ze zijn in een luchtdichte trommel 1 week in de koelkast te bewaren of 3 maanden in de vriezer.

No Replies to "Snelle sinaasappelrepen"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.