glutenvrije muffins met wortel, appel en gember

Glutenvrij bakken is toch anders dan het reguliere bakwerk, maar deze muffins zullen een favoriet worden!

Erg lekker door de zoetheid van de wortels en de appel en de gember geeft het net wat extra pit. Als je dit recept eenmaal onder de knie hebt dan kun je volop variëren. Zoals peer met chocoladestukjes of appel, kaneel en walnoten.

Glutenvrije muffin met wortel,appel en gember

Voorbereiding: 30 minuten
Bakken: 25 minuten in oven
Aantal: 10 muffins

Ingrediënten

  • 55 gram amandelmeel
  • 105 gram volkoren rijstemeel
  • 80 gram aardappelzetmeel
  • 2 theelepels glutenvrij bakpoeder
  • 1/4 theelepel baking soda
  • 1/2 theelepel zout
  • 1 theelepel kaneel
  • 125 ml olijfolie
  • 60 ml vloeibare honing
  • 1 theelepel vanille extract
  • 2 grote eieren
  • 2 theelepels vers geraspte gember
  • 1 grote wortel, geraspt
  • 1 appel, geraspt
  • 80 gram abrikozen, fijngesneden
  • eventueel nog amandelsnippers ter garnering

Werkwijze

  1. Verwarm de oven op 180°C. Vul een muffinblik met papieren vormpjes. Meng alle droge ingrediënten in een kom . Meng in een andere kom de olie, honing, vanille, eieren en geraspte gember en mix dit met de droge ingrediënten. Voeg dan de appel, wortel en abrikozen toe en meng alles goed.
  2. Schep het beslag in de vormpjes en garneer het eventueel met wat amandelen. Bak het dan in de voorverwarmde oven zo'n 20 tot 25 minuten. Laat het daarna afkoelen voordat je de muffins eruit haalt.

No Replies to "glutenvrije muffins met wortel, appel en gember"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.