Noot-ontbijtje

Dit is zo’n heerlijk ontbijtje, je bereidt het in de avond voor en de volgende ochtend mix je het en kun je starten met een voedzaam, eiwitrijk ontbijt waar je heel wat uurtjes op kunt teren.

Maak nog een extra portie en vul het de ochtend erna dan aan met wat yoghurt en fruit, 2 ochtenden een goede start!

Noot-ontbijtje

Bereiding:
Goed voor: 4-5 personen

Ingrediënten

  • 125 gram zonnebloempitten
  • 65 gram pompoenpitten
  • 125 gram rauwe cashewnoten
  • 75 gram hele rauwe amandelen
  • 40 gram pitloze, gedroogde dadels of abrikozen
  • 50 gram rozijnen
  • 60-80 ml vers geperst sinaasappelsap of water
  • Eventueel yoghurt, vers fruit, honing of ahornsiroop, kokossnippers, rozijntjes en fijn geraspt sinaasappelschil om het af te maken.
  1. Pak 3 kommen. Doe de zonnebloempitten en pompoenpitten in één kom, de cashewnoten en amandelen in een andere kom en het gedroogde fruit in de laatste kom. Giet genoeg koud water bij elke kom. Zoveel dat de inhoud van de kom helemaal bedekt is met water. Leg een schone theedoek over elke kom en laat het gedurende de nacht weken bij kamertemperatuur (bij warm weer in de koelkast).
  2. Laat de noten, zaden en het fruit uitlekken en stop het in een blender of gebruik een staafmixer. Voeg 250 ml water en het sinaasappelsap of het extra water toe. Mix het totdat je een soort pap krijgt. Voeg meer sinaasappelsap of water toe als je een dunner geheel wilt of als de blender het niet aan kan. Schep 4-5 eetlepels van de pap in een kom en doe hier eventueel yoghurt, vers fruit, honing of ahornsiroop, wat kokossnippers, rozijntjes en sinaasappelrasp bij. Het is het lekkerste om vers te eten, maar je kan het 2 tot3 dagen bewaren in een luchtdicht bakje in de koelkast.

No Replies to "Noot-ontbijtje"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.