Mais Pannenkoekjes

Mais pannenkoekjes

bereiding: 25 minuten
aantal: 14 pannenkoekjes

Ingrediënten

  • 1 pot mais van 340 gram, uitgelekt
  • 75 gram kikkererwtenmeel
  • 35 gram maiszetmeel
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1/2 theelepel zeezout
  • vers gemalen zwarte peper
  • 1 groot ei, losgeklopt
  • handvol koriander, grof gesneden of neem basilicum als je dat lekkerder lijkt
  • 2 eetlepels bieslook, fijngesneden
  • olijfolie of ghee
  • 125 ml koud water
  1. Zeef het meel en de bakpoeder boven een kom en voeg het zeezout en een beetje zwarte peper toe. Meng het ei met het water en roer dit door het meel totdat er een dun beslag ontstaat. Voeg dan de mais, koriander en bieslook toe en meng dit goed. Laat dit beslagje minimaal 10 minuten rusten voor een beter resultaat.
  2. Verhit 2 tot 3 eetlepels van de olie of ghee in een stevige koekenpan op halfhoog vuur. Schep 2 tot 3 eetlepels van het beslag in de pan (waarschijnlijk passen er meerdere koekjes in je pan) en bak 2 tot 3 minuten aan elke kant tot ze goudbruin zijn. Haal ze uit de pan en laat ze uitlekken op wat keukenpapier. Herhaal dit tot je beslag op is.
  3. Bestrooi ze met wat zeezout en je kunt ze serveren met extra chilisaus.

No Replies to "Mais Pannenkoekjes"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.