Griekse ovenschotel met pasta

Een heerlijke pasta die net wat anders is door de specerijen en de yoghurt. Kies je voor het vegetarische gehakt, let dan goed op of het glutenvrij is.

Voorbereiding:
Bereiding: 30 tot 40 minuten
Goed voor: 4 personen

Ingrediënten

  • 2 eetlepels olijfolie en nog wat extra voor het invetten
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 tenen knoflook, gehakt
  • 400 gram lamsgehakt of vegetarisch gehakt
  • 1 blik tomaatblokjes van ongeveer 400 gram
  • 2 theelepels honing
  • 2 eetlepels bladpeterselie, fijngesneden
  • 1 eetlepel verse oregano, fijngesneden of 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 theelepel kaneel
  • Een halve theelepel nootmuskaatpoeder
  • Een halve theelepel kruidnagelpoeder
  • 250 gram linzen-pasta. Dit is te koop bij een biowinkel.
  • 3 eieren losgeklopt
  • 300 ml Griekse yoghurt
  • 200 gram feta, verkruimeld
  • 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
  1. Verwarm de oven voor op 190°C. Vet een grote ovenschaal in.
  2. Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui 3 minuten op een laag vuur.
  3. Voeg het (vega)gehakt toe en bak het al roerend in een paar minuten rul en bruin. Voeg de tomaat, honing, peterselie, oregano, kaneel, nootmuskaat en kruidnagel toe en roer het geheel goed door. Breng de saus op smaak met zout en peper. Laat de saus afgedekt 15 minuutjes zachtjes sudderen.
  4. Kook ondertussen de linzen-pasta gaat volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet de pasta af. Verdeel de pasta over de bodem van de ovenschaal.
  5. Klop de eieren, yoghurt, feta, zout en peper door elkaar. Schenk driekwart van het mengsel over de pasta en schep dit een beetje door elkaar. Schep het gehaktmengsel over de pasta en schenk het yoghurt mengsel hier overheen. Bestrooi de pasta met de geraspte kaas en bak de gehaktschotel 30 tot 40 minuten in de oven totdat deze mooi bruin is geworden aan de bovenkant.
Serveer deze ovenschotel met een grote groene salade.

No Replies to "Griekse ovenschotel met pasta"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.