Granola met tahin en sinaasappel

Zoals we weten zitten de pakken granola, crunchy muesli en andere leuke benamingen voor ontbijtgranen vaak vol met suiker, terwijl het idee van een heerlijk krokant strooisel natuurlijk goed is.

Daarom kun je beter zelf een voorraadje aanleggen. Het is makkelijk, lekker en je weet zelf wat je er in stopt.

 

Granola

Bereiding: 15 minuten + oventijd
Goed voor: 1,5 kg

Ingrediënten

  • 500 gram quinoa vlokken (of een mix met havervlokken als deze gegarandeerd glutenvrij is)
  • 180 gram kokossnippers
  • 65 gram cashewnoten, grof gehakt
  • 75 gram amandelen, grof gehakt
  • 60 gram pompoenpitten
  • 60 gram zonnebloempitten
  • 35 gram sesamzaadjes
  • 80 ml kokosolie
  • 80 ml honing, ahornsiroop
  • 80 ml witte tahin
  • 1 theelepel vanille extract
  • schil van 2 sinaasappels, geraspt
  • 1/2 theelepel fijn zeezout
  • 200 gram rozijnen
  • 80 gram pitloze, gedroogde abrikozen, klein gesneden
  1. Verwarm de oven voor op 160°C. Mix de quinoavlokken, kokos, cashewnoten, amandelen, pompoenpitten, zonnebloempitten en sesamzaadjes in een grote kom. Gebruik je handen voor het mixen. Voeg in een kleine pan de kokosolie, honing of ahornsiroop, tahin, vanille, sinaasappelschil en zee zout samen en verwarm dit. Roer constant totdat het gemolten en goed gemengd is. Giet dit over de droge ingrediënten en mix het goed door elkaar.
  2. Pak dan een grote bakplaat, bekleed deze met bakpapier en spreid de mix hier over uit. Bak de granola 25 tot 30 minuten in de oven. Schep het halverwege even om en bak het totdat de granola goudbruin is. Haal het dan uit de oven en laat het helemaal afkoelen. Roer het gedroogde fruit er dan door en bewaar de granola dan in een glazen pot of een luchtdichte trommel. De granola blijf 2 tot 3 weken goed zolang het luchtdicht wordt bewaard.

No Replies to "Granola met tahin en sinaasappel"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.