Gevulde puntpaprika’s

Deze heerlijke paprika’s worden gevuld met quinoa. Als je toch quinoa gaat koken voor dit gerecht, maak dan wat meer en gebruik het morgen in een salade. Ook de tomatensaus is handig om er meteen een dubbele portie van te maken. Roer er de volgende dag een blik bonen door en bak wat verse groente zodat je die avond een snelle maaltijd hebt.

 

gevulde paprika's

Goed voor: 4 personen

ingrediënten

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, fijn gesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijn gesneden
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 4 keer een handvol spinazie
  • 80 gram ongekookte quinoa, koken volgens de beschrijving op de verpakking
  • Een handje verse basilicum, grof gesneden
  • 55 gram fetakaas, verkruimeld
  • 1 groot ei, losgeklopt
  • 4 puntpaprika's
  • voor de saus:
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, fijn gesneden
  • Een blik tomaten van 400 gram
  • 2 theelepels ahornsiroop
  • een handvol verse basilicum , grof gesneden
  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Verhit olijfolie in een grote koekenpan op halfhoog vuur. Bak de ui, terwijl je vaak roert, zo'n 3-4 minuten of totdat het gaar is. Voeg de knoflook en oregano toe en bak dit nog een minuutje mee. Voeg nu de spinazie toe en bak dit totdat het geslonken is. Haal het dan van het vuur af en voeg de gekookte quinoa, basilicum en feta toe. Voeg zout en peper toe naar smaak en laat het 5 minuten staan voordat je het ei toevoegt.
  2. Leg dan de puntpaprika’s op je snijplank en snij ze in de lengte open. Pas op dat je de onderkant niet door snijdt. Open de paprika voorzichtig met je vingers zodat je de zaadjes eruit kan halen. De zaadjes de blijven zitten spoel je eruit met water.
  3. Voor de saus verhit je de olie in een grote koekenpan die in de oven kan. De pan moet groot genoeg zijn om alle puntpaprika’s erin te stoppen. Heb je niet zo'n pan dan leg je straks alles in een ovenschaal. Voeg de knoflook toe en bak dit op een halfhoog vuur totdat het lekker ruikt maar niet verkleurd is. Voeg de tomaten en de ahornsiroop toe. Voeg naar smaak peper en zout toe. Breng de saus aan de kook en laat deze daarna sudderen. Laat dit 4-5 minuten staan en roer van tijd tot tijd. Haal de pan van het vuur en roer de basilicum blaadjes door het geheel.
  4. Ondertussen vul je de puntpaprika’s met een paar eetlepels vulling. Probeer de vulling helemaal in het puntje van de paprika stoppen. Leg de paprika’s in de saus (of eerst de saus in de ovenschaal en dan de paprika's erin) en bak de paprika’s 40-45 minuten of totdat de paprika’s zacht zijn. Serveer de paprika’s met een lepel saus en een salade.

No Replies to "Gevulde puntpaprika's"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.