Chili-sojazalm met gebakken noedels

My Recipe

Bereiding: 25 minuten
Goed voor: 4 personen

Ingredients

  • 90 gram honing
  • 100 ml tamari
  • 1 rode peper, zaaderwijderd en fijngesneden
  • 4 stukken zalmfilet, ongeveer 180 gram, met vel
  • 4 theelepels olijfolie
  • 2 theelepels sesamolie
  • 200 gram spinazieblaadjes
  • 300 gram boekweitnoedels
  • 2 theelepels geraspte gemberwortel
  • liomoenpartjes
  • zeezout
  1. Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Meng in een kommetje de honing, tamari en rode peper tot een saus.
  3. Bestrooi de zalm met zeezout. Verhit een koekenpan op matig vuur. Voeg de helft van de olijfolie en de helft van de sesamolie toe aan de pan en bak hierin de stukken zalm met de vel omlaag. Doe dit 5 minuten lang of totdat de vel krokant is geworden. Draai de zalm om en bak deze kant nog 2 minuten of totdat de zalm net gaar is, maar nog een beetje rood in het midden.
  4. Verhit intussen de andere helft van de olijfolie en de sesamolie in een wok op hoog vuur. Roerbak de spinazie en gember 1 minuut lang. Voeg de noedels toe en laat ze doorwarmen terwijl je het geheel door schept.
  5. Schenk de helft van de chili-sojasaus over de zalm en schep de rest van de saus door de noedels. Serveer de zalm met de noedels en leg er limoenpartjes bij om over de zalm en noedels uit te knijpen.

No Replies to "Chili-sojazalm met gebakken noedels"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.